lauantai 13. helmikuuta 2016

Kukkakaalilaatikko

Heippa!

Tämän postauksen teko hieman venähti opiskelukiireiden takia, mutta nyt on aikaa naputella taas! Tein siis ruokaa, jonka itse kehittelin viime syksynä. Olen hulluna kukkakaaliin, ja mietin, miten siitä saisi tehtyä jotakin uutta. Ajattelin sitten kokeilla, miten se taipuisi laatikkoainekseksi, ja hyvin se meni! Alkuperäiseen ekaan kokeiluun laitoin kukkakaalia, perunaa ja kanaa munamaidon ja juuston kanssa, tässä versiossa on hieman enemmän vaikka mitä.



Aineksia! Eli meinasin laatikkoon tyrkätä kukkakaalin, perunoita, kevätsipulia, herkkusieniä, juustoa, fetaa, tomaattia ja valkosipuleita sekä vähän mausteita. Herkkusienet jäivät lopullisesta versiosta kuitenkin pois koska ne eivät olisi mahtuneet lasivuokaan, joka minulla on käytössä.



Uunin lämmitessä 180 asteessa pilkoin kukkakaalin, perunan, kevätsipulin ja tomaatin sopivan pieniksi paloiksi, ja heitin erilliseen kippoon, jossa ne oli helppo hämmentää sekaisin. Ajattelin kokeilla, miten maku tarttuisi valkosipulista ruokaan, jos se olisi vähän tällaista isompaa palaa, kuten valkosipuli-perunavuoassa on.


 Laitoin puolet juustoraasteesta sekä fetan tuohon irralliseen kippoon ja sekoitin mössön siinä, koska vuoka on tosiaan aika nafti. Eipä tuu sotkua ainesten lennellessä! Fetaa laitoin tuomaan proteiinia lihan sijaan, plus se on halpaa ja maukasta.



Päälle vielä loput raasteet ja sössö uuniin! Ajattelin kokeilla tällä kertaa, millaista tulee, jos ei laita munamaitoa sörsselin joukkoon.



Laatikko vetäytymässä ennen lautaselle laittoa! Se siis köllötti tunnin uunissa, ja vetäytyi ehkä viitisen minuuttia. En tiedä mistä johtui, mutta tämä versio oli hyvin vetinen, syyttäisin siitä ehkä noita tomaatteja. Ehkä olisi voinut sittenkin heittää sen munamaidon joukkoon, tiedä häntä. Ei se neste kyllä minua häirinnyt, mutta se ei ole mitenkään esteettistä, jos tätä meinaisi tarjoilla muille.



Tältä se lopputulos sitten näytti! Oli kyllä hyvänmakuista, mutta oli tosiaan nesteistä ja feta oli hajonnut joukkoon melkein kokonaan. No, ei se haittaa, kun hyvältä maistui. Se ensimmäinen versio oli mielestäni onnistuneempi. Tottakai tehdessä sattuu ja tapahtuu, mutta ei haittaa, jos maku on ihan kohdillaan, sehän se on pääasia. Silti on kivaa tehdä nättiä ruokaa. 

Kokeiluja jatkaen,
Koala Von Tukintolvana

2 kommenttia: